lauantai 16. huhtikuuta 2016

Sulon ruokalista

Hei!

Tänään jatkamme hieman samantapaisella aiheella kuin viime postauksessa. Kerron nimittäin Sulon ruokavaliosta, esim. mitä ja milloin Sulo syö.

Sulo syö kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Seuraavaksi kerron mitä Sulo syö aamulla/illalla ja kuinka paljon.

Aamulla:
Esimerkkiateria: Naudan rustoluu, kuusi kalkkuna-kana-poropullaa.

Naudan rustoluita

Kalkkuna-kana-poropullia

Nauta-kalkkuna-lohipullia

Sulo on siis ns. 50/50-dietillä, jossa puolet ruokavaliosta koostuu raakaruuasta ja puolet kuivaruuasta. Tällä hetkellä minulla on ylläolevia tuotteita kotonani. Jokaiseen aamuun kuuluu yksi lihainen luu (tällä hetkellä naudan rustoluut), ja esim. juurikin näitä Mushin pullia, joita minulla on yleensä kahta makua pakkasessa. 
Luut ovat yleensä naudan rustoluita tai hirvenluita. Syötän Sulolle luita, joissa puolet on itse luuta ja puolet lihaa. Näin Sulo saa sekä mahantäytettä että pureskeltavaa ja aktivointia. Mushin lihapullia syötän aina 5-10 luupalasen koosta riippuen. Pullien tilalla saattaa olla myös hirvenlihaa ja kerran viikossa esim. hirven maksaa. 
Aamuruuan grammamäärästä en tiedä, koska se vaihtelee joka aamu vähän.


Illalla:
Hau-Hau Champion kana-riisi

Sulo saa päivittäin kaksi mitallista kuivaruokaa (n. 200 g)

Lisäksi Sulo saa kuivaruuan yhteydessä 10 ml Avitalin lohiöljyä ja Vetzymen Flexible Joint-nivelravinnetta.

Jokaisellahan on oma ''visio'' siitä, että millainen on hyvä ruokavalio koiralle. Mielestäni 50/50 -ruokavalio on paras, koska siinä koira saa sille luonnollista ruokaa, mutta 50/50 ei vaadi niin paljon perehtymistä, suunnittelua ja vaivaa kuin pelkän raakaruuan syöttäminen. 
Mielestäni koiran pitäisi kuitenkin saada vähän sen luonnollista ravintoa edes viikoittain. Raakaruoka nimittäin usein vähentää allergioita, iho-ongelmia, ruuansulatusvaivoja ja kaupan päälle se usein maittaa nirsoillekin koirille(kokemusta on), ja luiden syöminen puhdistaa koiran hampaita luonnollisesti. 

Mitä teidän koiranne syövät, ja onko täällä kenties muitakin raakaruokintaa suosivia koiraihmisiä?

Ensi lauantaihin,
Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti