perjantai 25. maaliskuuta 2016

Roturyhmien lempparit

Hei!

Ja tervetuloa blogin ensimmäiseen postaukseen! Osa on ehkä lukenut edellistä blogiani Huominen on pörröinen, joka on kulkenut myös nimellä Sudenkuonon blogi.
Jouduin kuitenkin lopettamaan blogin pitämisen teknisten ongelmien ja ajanpuutteen vuoksi. Nyt kuitenkin aloitan uudestaan bloggaamisen.
Laitan jokaisesta roturyhmästä kaksi kappaletta lempparirotuja.


FCI 1 : LAMMAS- JA KARJAKOIRAT

Tämä ryhmä on yksi lemppareistani. Olisi varmaankin löytynyt muitakin esimerkkejä, mutta nämä kaksi ovat ainakin lemppareitani:

Sileäkarvainen collie
(kuva täältä)

Tykkään tosi paljon collieista, koska ne on juuri sopivan kokoisia ja niillä on ihana luonne. Niiden erilaiset väritykset ovat kaikki todella kauniita. Minusta lyhytkarvainen collie on kivempi, koska näyttää sporttiselta ja karva on helppohoitoisempi.

Schapendoes
(kuva täältä)

Itse en ole tämän rodun edustajia tavannut, mutta näyttää kivalta ja vaikuttaa tosi ihanan luonteiselta. Itse haluaisin todellakin joskus omistaa tällaisen <3


FCI 2 : PINSERIT, SNAUTSERIT, MOLOSSIT JA SVEITSINPAIMENKOIRAT

Tässä ryhmässä monien rotujen ulkonäkö, luonteen vaativuus ja terveys eivät miellytä. Tästä ryhmästä saattaisin ottaa koiran vain kahdesta seuraavasta rodusta:

Kääpiöpinseri
(kuva täältä)

Kääpiöpinseri vaikuttaa tosi kivalta rodulta. Ulkonäkö miellyttää silmää, ja luonnekin vaikuttaa ihan kivalta. Itse asiassa varmaan ainoa pieni koira minkä voisin kuvitella omistavani jackrusselinterrierin lisäksi :D

Rottweiler
(kuva täältä)

Mielestäni rottweilerit ovat söpöjä ja kaikki tuntemani rottweilerit ovat myös ihanan luonteisia. En kuitenkaan usko että tulen itse koskaan omistamaan rotikkaa.


FCI 3 : TERRIERIT

Minä henkilökohtaisesti tykkään aika paljon terriereistä, mutten kuitenkaan ehkä miellä sitä lempiryhmäkseni.

Airedalenterrieri

(kuva täältä)

Airedalenterrieri vaikuttaa kaikin puolin mukavalta rodulta. Ihan kiva ulkonäkö yhdistettynä sopivan tempperamenttiseen mutta ystävälliseen luonteeseen. Kuka tietää jos vaikka minulla olisi joskus tällainen?

Jackrusselinterrieri
(kuva täältä)

Parilla tutullani on russeli, ja olen ihan rakastunut tähän rotuun! Ne ovat tosi suloisia ja luonnekin on kohdillaan. Saatan joskus ehkä itsekin hankkia tällaisen otuksen <3


FCI 4 : MÄYRÄKOIRAT

Itsehän en ikinä mäyräkoiraa hankkisi, mutta tästä ryhmästä tulee joka tapauksessa nyt poikkeuksellisesti vain yksi esimerkki.

Lyhytkarvainen mäyräkoira
(kuva täältä)

Tunnen itsekin pari mäyräkoiraa, ja ne on ihan kivoja koiria. Itse en kuitenkaan pidä pitkää selkää kauniina, mutta mäyräkoirilla on kuitenkin ihan kiva luonne. Itse en kuitenkaan hankkisi.


FCI 5 : PYSTYKORVAT JA ALKUKANTAISET KOIRAT

Tämä on yksi lemppai roturyhmistäni <3 Tykkään nimittäin itse luonnollisen näköisistä koirista, joilla on terve ruumiinrakenne. (näitä ominaisuuksia esiintyy toki siis muissakin roturyhmissä)

Jämtlanninpystykorva
(kuva täältä)

Niin rakas rotu jonka kanssa olen touhunnut koko pienen ikäni. Tykkään tosi paljon jämptien ulkonäöstä ja luonteesta. Itse en kuitenkaan jämptiä ottaisi koska se on metsästyskoira. (Sulo on poikkeus koska sillä ei ole metsästysviettiä)

Siperianhusky
(kuva täältä)

Mielestäni maailman kaunein koirarotu <3 Luonnekin vaikuttaa tosi kivalta. Kuka tietää vaikka joskus itsekin hankkisin pari huskya ja alkaisin harrastamaan vetourheilua? Aika näyttää.


FCI 6 : AJAVAT JA JÄLJESTÄVÄT KOIRAT

Tämän ryhmän koirat ovat mielestäni sympaattisia ja kivoja. Ei kuitenkaan ole ns. oma roturyhmäni.

Amerikankettukoira
(kuva täältä)

Amerikankettukoirat ovat tosi kivoja ja sympaattisia koiria. Ulkonäkökin on ihan kiva. En kuitenkaan itse ottaisi metsästyskoiraa.

Beagle
(kuva täältä)

Beaglet on tosi söpöjä, ja kaikki beaglet joita olen tavannut on olleet tosi kivoja ja lempeitä. En kuitenkaan usko itse koskaan ottavani beaglea.


FCI 7 : KANAKOIRAT

Kanakoirista löytyy muutama kiva rotu, ja pidän tästä ryhmästä aika paljon.

Englanninsetteri
(kuva täältä)

Kaikki setterit ovat tosi ihania, kauniita ja hauskoja otuksia. Englanninsetteri miellyttää minua settereistä eniten. Saatan joskus hyvinkin omistaa itse tällaisen ihanuuden <3

Lyhytkarvainen unkarinvizsla
(kuva täältä)

Tiedän pari unkarinvizslaa, ja ne ovat luonteeltaan ja ulkonäöltään ihania otuksia. Itse en kuitenkaan hankkisi, koska ne ovat metsästyskoiria.


FCI 8 : NOUTAJAT, YLÖSAJAVAT KOIRAT JA VESIKOIRAT

Tämä ryhmä on yksi suosikeistani! Täältä löytyy monta ihanaa rotua, mutta tässä kuitenkin pari esimerkkiä:

Labradorinnoutaja
(kuva täältä)

Tykkään enemmän käyttölinjaisten labbisten ulkonäöstä, mutta näyttelylinjaisetkin on ihania. Minua kuitenkin häiritsee suuresti monien näyttelylabbisten ylipaino. Luonne on todella ihana molemmilla linjoilla

Walesinspringerspanieli
(kuva täältä)

Walesilaisia kuvaa parhaiten yksi sana, energinen. Walesilaiset ovat tosi söpöjä ja ihania koiria. Itselläni on kuitenkin jäänyt rodusta niin adhd kuva, etten itse uskalla sellaista ottaa :D


FCI 9 : SEURAKOIRAT JA KÄÄPIÖKOIRAT

Tämä ryhmä ei tunnu yhtään omalta, mutta löytyy täältäkin ne kaksi suosikkia.

Coton de tulear
(kuva täältä)

Coton de tulear omaa suloisen ulkonäön ja tosi kivan luonteen. Itse en kuitenkaan tunne etenkään pieniä turkkirotuja omakseni, joten en hankkisi.

Kromfohrländer
(kuva täältä)

Vaikuttaa niin ulkonäön kuin luonteenkin puolesta tosi kivalta rodulta. En tiedä, että hankkisinko itse :D


FCI 10 : VINTTIKOIRAT

Tästä roturyhmästä minulla ei ole juuri ollenkaan kokemusta, joten en oikein osaa sanoa mitään. Uskon kuitenkin, ettei oikein ole minun juttuni.

Whippet
(kuva täältä)

Ulkonäkö on hieman liian laiha minun makuuni. Luonne vaikuttaa lukemani perusteella ihan kivalta, käytännössä en tiedä. En todennäköisesti hankkisi itse.

Saluki
(kuva täältä)

Saluki on mielestäni vinttikoirista kaunein. Näistä minulla on hieman käytännön kokemusta, ja vaikuttaa kivan luonteiselta. Ei ole kuitenkaan ns. minun rotuni.


Mitäs piditte tästä postauksesta? 
Tämä julkaistiin nyt päivää aikaisemmin kuin olisi pitänyt, mutta ei se mitään. Ensi viikolla tulee poikkeuksellisesti postaus myös keskiviikkona, mutta toki myös lauantain ''postauspäivänä''.

Hyvää alkukevättä,
Salla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti